Noorderlicht Lofts

Een voormalige school in het Oude Noorden, die in ere is hersteld. Het voormalige schoolgebouw is getransformeerd tot twaalf luxe en bovenal zeer duurzame appartementen. Het gebouw kent veel originele elementen die met zorg geconserveerd worden zoals het oorspronkelijke trappenhuis en veel glas-in-lood ramen.

De indeling was een echte uitdaging maar met een verbluffend resultaat. Elk appartement heeft een eigen entresol en we spelen met hoogtes op diverse vlakken. Op de begane grond hebben we zitkuilen uitgegraven van 70 cm waarin een luxe lounge is ontstaan. Een technisch lichtplan letterlijk op hoog niveau – de plafond reiken tot wel 6 meter.

De plafonds zijn hoog en de de lichtinval is bijzonder fraai door de hoge ramen en het plaatsen van nieuwe openslaande deuren. Alle appartementen hebben een eigen warmtepomp, PVC & gietvloeren met vloerverwarming, dubbel glas, glad gestucte wanden en een luxe keuken, allemaal net even anders. Op de begane grond is het staal zwart, op de andere verdiepingen zie je het groen uit het originele pand terug in stalen details & trappen die naar de dakterrassen reiken. We hebben 3 appartementen ingericht als modelwoning, uniek en met behoud van details.