*Zolderwoning Poortugaal*

Voor een jong stel wat onverwachts zwanger is geraakt mocht ik namens Eigen Huis en Tuin een ontwerp maken.

De ouders van de toekomstige vader hebben hun zolder beschikbaar gesteld gezien het jonge stel nog geen middelen heeft om op zichzelf te gaan wonen. De uitdaging was om deze zolder van ongeveer 25 m2, waar de ketel & wasmachine zich in het midden van de ruimte bevind – om te toveren naar een babykamer, een woon- & slaapkamer voor het stel, en een aparte wasruimte.

Om diverse kamers te creëren moesten er wel wanden geplaatst worden, maar door middel van grote stalen deuren met zijlichten, het toevoegen van een Velux dakraam en extra ramen richting het trapgat krijg je veel licht en zijn alle ruimtes toch met elkaar verbonden.

Wanneer je de trap opkomt is de wasruimte afgescheiden met een grote spiegeldeur op zwarte rails, wat extra diepte aan de ruimte geeft.

Ik heb veel gebruik gemaakt van natuurlijke en zachte materialen en rustige kleuren om een fijne woonomgeving te maken voor dit kersverse gezin. In de babykamer heb ik een behang toegepast geïnspireerd op de bananenboom. Het is een overweldigend patroon, dat een oerkracht uitstraalt en daarom zo passend is in deze babykamer.

Als extra’tje heb ik een klein wastafeltje in de wasruimte geplaatst, zodat het stel s’nachts niet naar beneden hoeft wanneer er water nodig is.

De glazen deuren en ramen kunnen ten allen tijde worden afgescheiden met linnen (vouw)gordijnen wat een mooi contrast brengt met de zwart stalen deuren. Zo kan het stel zich altijd terugtrekken in hun eigen slaap & woonruimte.

Veel groen, zachte kussens en mooie accessoires geven deze ruimtes de finishing touch.

Zie ook: https://www.eigenhuisentuin.nl/koophetzelf/shopthelook/shop-the-look-mini-appartement-babykamer